رژیم و تغذیه

در مورد نشانگرهای رنگی تغذیه ای چه میدانید؟ pdf

نشانگرهای رنگی تغذیه ای

در مورد نشانگرهای رنگی تغذیه ای چه میدانید؟

 

با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای میتوانید محصولات غذایی را با توجه به مقدار انرژی، قند، چربی، نمک و میزان اسید چرب ترانس موجود در آن انتخاب و به سلامت خود کمک کنید.

نشانگرهای راهنمای تغذیه ای شامل شاخص های مربوط به انرژی- قند- چربی کل- نمک – اسیدهای چرب ترانس بوده و باید برحسب گرم درج شوند.

به برچسب های محصولات غذائی که با رنگ های سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شده اند دقت کنیم.

مفهوم رنگ های نشانگر رنگی تغذیه ای چیست؟

ما را به یک انتخاب مطمئن تر و سالم تر راهنمائی می کند.

سبز به معنی «کم» می باشد.

نارنجی به معنی «متوسط» می باشد.

ما رابه یک انتخاب نسبتا خوب راهنمائی می کند اگرچه انتخاب سبز بهتر است.

محصولات غذایی با نشانگرهای نارنجی رنگ در اکثر مواقع انتخاب های نسبتا مناسبی محسوب می گردند، هر چند که سبزها مناسب ترین هستند.

قرمز  به معنی مقادیر «زیاد» در ماده غذابی می باشد. باید دقت کرد با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط جسمانی، چه زمانی و چه مقدار مصرف کنیم.

مفهوم نشانگرهای رنگی تغذیه ای وقتی یک محصول هر سه رنگ را دارند چیست؟ نشانگرهای رنگی تغذیه ای علاوه بر رنگ مقادیر هر کدام از شاخص ها در یک مقدار مشخص و معین که قابل فهم می باشد را نیز نشان می دهد. نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور مقایسه یک محصول با محصول دیگر نمی باشد، بلکه مقایسه یک محصول با تولید متفاوت می باشد. اولویت انتخاب با محصولی هست که باتوجه به شرایط فیزیکی و جسمانی ما مناسب تر می باشد.

مانند:

  • کنسرو تن ماهی شماره 1 دارای2/16 گرم چربی کل بوده و به رنگ قرمز می باشد.
  • کنسرو تن ماهی شماره 2 دارای 5/13 گرم چربی کل بوده و به رنگ نارنجی می باشد.

انتخاب با شماست کدامیک برای سلامتی شما مناسب می باشد؟

منبع: سازمان غذا ودارو استان اصفهان

 

کتاب pdf  نشانگرهای رنگی تغذیه ای را از لینک زیر دانلود نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها