کتاب رایگان کلسترول و اثرات آن pdf

دانلود رایگان کتاب کلسترول و اثرات آن

کلسترول ماده ای است از جنس چربی که به دسته ای از لیپیدها به نام استروئید تعلق دارد. وظایف کلسترول در بدن عبارتند از :

  • ساخت و ترمیم دیواره سلولی
  • متابولیسم چربی ها
  • پیش ماده ویتامین D
  • سنتز هورمونهای جنسی
  • ساختمان آنزیم ها و ساختار عصبی

کلسترول یا توسط کبد تولید می شود یا از طریق رژیم غذایی تامین می شود. غذاهای گیاهی فاقد کلسترول می باشند. 80 درصد کلسترول را کبد تولید کرده و تنها 20 درصد توسط رژیم غذایی تامین می شود. کلسترول مانند همه چربی ها قابل حل در آب (خون) نبوده و با یک پروتئین خاص به نام لیپو پروتئین و ترکیب با آنها در جریان خون انتقال می یابد.

مواد غذایی غیرمجاز برای افراد دارای کلسترول بالا : غذاهای سرخ شده ، لبنیات پرچرب ، غذاهای آماده مانند سوسیس ، کالباس ، پیتزا و … دسرهای چرب ، کیک و شیرینی ، چیپس و پفک ، سیگار ،گوشت پر چرب و … می باشند. با ایجاد تغییر در رژیم غذایی می توان کلسترول خون را کاهش داد . همراه با کاهش چربی های جامد باید مواد غذایی غنی از نشاسته مانند نان ، سیب زمینی آبپز، میوه ، سبزیجات و … مصرف شود.

همچنین ورزش کردن (ورزش های ایروبیکی ، دویدن ، شنا ، دوچرخه سواری و …) نیز در کاهش کلسترول خون نقش به سزایی دارند. ورزش باعث کاهش و کنترل وزن شده همچنین باعث بهبود گردش خون وپاک شدن آن از مواد زائد شده , عضلات قلب را قوی کرده و به عملکرد آن بهبود می بخشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *